Tekenen op school

Op de middelbare school krijg je met veel creatieve dingen te maken. Je krijgt bijvoorbeeld bij het vak tekenen of handarbeid te maken met verschillende manieren waarom je je creativiteit kan uitbeelden. Het tekenen van een afbeelding is iets wat misschien wel het meest word gedaan, soms word dit iets te veel gedaan en word het ook buiten het vak tekenen gedaan. Het is niet zo gek dat tekenen zoveel gedaan word omdat je het op verschillende manieren kan doen. je kan het met een potlood doen en dan kan je ook nog eens kiezen of je het alleen zwartwit doet of ook met kleur. Je kan ook met een stuk houtskool hele mooie tekeningen maken, helemaal als het papier een wat ruwere vorm heeft dat het kool mooi in de groeven blijft zitten.

Kleien is ook iets wat veel word gedaan op de scholen. Dit komt omdat het relatief goedkoop is en omdat je er hele mooie dingen mee kan maken. Zelfportretten zijn bij veel mensen een favoriet, ze kunnen hun creativiteit helemaal los laten gaan op een stuk klei. De mooiste creaties komen naar voren tijdens het maken van de kleiopdrachten.

Een ding wat in ontwikkeling is, is 3d printing. 3d printing is een vorm van printen, alleen kan je er hele voorwerpen mee printen. Je zou dus in principe een heel servies kunnen printen in je eigen stel zonder dat je naar de winkel hoeft te gaan om servies te halen. Er zou een 3d printer in de school kunnen worden gezet en door de leerlingen creatieve prints worden gemaakt. Dit is een mooi toekomstig alternatief om creativiteit uit te beelden.

Al met al zijn er een heleboel mooie alternatieven om de kinderen op school te leren wat kunst is. Dit is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van de studenten.